KORISNO

Trikovi kako brzo uspavati bebu

Umirite bebu laganim kretanjem ruke preko lica

Z. K.

Nakon nekoliko poketa beba će se već umiriti

Foto: Ilustracija


Uspavljivanje bebe može biti pravi pakao u nekim momentima. Kako biste bebu umirili, a i da bi vama ujedno bilo mnogo lakše, izdvajamo četiri jednostavne tehnike, za koje se ispostavilo da pomažu bebici da što brže i lakše zaspi.

Posmatraju sve oko sebe

Podstaknite bebu da se fokusira na jednu stvar - Bebe su prirodno vrlo radoznale i obožavaju da posmatraju sve oko sebe, kako bi se upoznale sa okolinom. Ako uspijete bebin pogled da fokusirate na neku konkretnu stvar, naročito ako je onda pravo od bebinog pogleda, vrlo brzo će se uspavati i zatvoriti okice.

Umirite bebu laganim kretanjem ruke preko lica - Ovo je dobar trik ukoliko je beba već pospana. Polako pomjerajte ruku iznad bebinog lica, bez dodira. Pravite krugove, nemojte ići naprijed - nazad. Usporavajte lagano, a nakon nekoliko poketa beba će se već umiriti.

Dobro staro ljuljanje

Usporavanje i lagani tempo - Sve što odlučite da uradite kako biste umirili dijete, da li to bilo ljuljanje, maženje, cupkanje, ključ je u tome da polako usporavate sve pokrete kako bi se beba lakše umirila.

Lagano je ljuljajte - Dobro staro ljuljanje! Probajte ovoga puta nešto malo drugačije - dok držite bebu u rukama, jednu ruku stavite na bebinu guzu i lagano ljuljkajte. Ovo će joj prijati, pa će dosta lakše utonuti u san.

Više o temi Beba

SAVJETI
Buđenje uz plač, kako reagirati
KORISNO
12 preporuka za zdravu bebu

Više o:

Beba Roditelji San
NA VRH

Komentari

Podijeli članak na