SAVJETI

Kako umiriti bebu

Preporučuje se da prostorija bude zamračena i da nije prevelika buka

Roditelji se susreću s mnogim neprospavanim noćima. Ilustracija

Z. K.

7.4.2021

U trudnoći svakoj ženi jedina je želja da joj porod prođe dobro i da nema nikakvih komplikacija i tegoba. Ne opterećuje se previše kako će se snaći u ulozi majke i kako će proći prvi izazovi majčinstva. Trudnoća prođe zaista brzo i onda slijedi uloga života, a to je biti majka. Saznajte kako umiriti bebu.

Uloga majke je cjelodnevna i nekada nije nimalo laka. Roditelji se susreću s mnogim neprospavanim noćima i ne znaju kako umiriti i uspavati svoju bebu. Mnoge majke vrlo brzo pronađu svoje tehnike uspavljivanja. Neke se bebe vole opustiti uz buku, zvuk prometnica, vole kada ih se nemirno vozi, ljulja, vozi automobilom… Nije lako biti iscrpljen, biti budan pola noći i sljedeći dan normalno funkcionirati i baviti se bebom.

Beba će naći neki svoj način da odspava, jer mnoge bebe obožavaju spavati na svježem zraku i u parku, kada se majka ne može odmoriti. Najbolji način uspavljivanja bebe je onaj da svaki put primijenite istu metodu. Preporučuje se da prostorija bude zamračena i da nije prevelika buka. Najmanje bebe trebate prvo nahraniti i da podrignu, a onda tek odložiti u krevetić. Roditelji posežu za različitim metodama uspavljivanja od pjevušenja, skakanja na pilates lopti, korištenja fena…


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.