Trudnoća i porod

Idealne mobilne aplikacije za buduće mame!

Pametni telefoni mogu biti korisni prilikom začeća

(Dž. Č.)
18.08.2015 17:48

Ukoliko planirate trudnoću, potrebno je da upoznate svoj menstrualni ciklus a u tome vam može pomoći i današnja tehnologija pametnih telefona. Danas na tržištu postoji mnogo mobilnih aplikacija koji vam uveliko mogu olakšati praćenje plodnih dana što je ključan period za začeće, prenosi portal Sve za bebe.

Evo koje se aplikacije najviše koriste za praćenje menstrualnog ciklusa koje možete snimiti na vaš smartphone.

1. Period Diary (Period, Fertile & Ovulation Tracker)

Ovu aplikacija vam omogućava da pratite vaš menstrualni ciklus na jedinstven i slikovit način. Veoma je jednostavna za korištenje i potpuno je besplatna za preuzimanje!

app1

2. My Days - Period & Ovulation ™

Ova aplikacija uključuje kalendar menstruacije i ovulacije i omogućava vam da pratite datume vaše menstruacije na najjednostavniji način. Također možete pratiti vašu bazalnu metaboličku temperaturu (BMT) kao jedan od znakova ovulacije. Besplatna je za preuzimanje.

app2

3. Monthly Cycles

Ova aplikacija omogućava personaliziran i jednostavan način za praćenje vašeg menstrualnog ciklusa. Program određuje plodne dane kao i mogućnost začeća dječaka ili djevojčice. Besplatna je za preuzimanje.

app3

4. Fertility Friend - Ovulation Calendar/Fertility Calculator & Period Tracker

Ova aplikacija je napredan i sveobuhvatan monitor vašeg menstrualnog ciklusa kako bi vam olakšao začeće. Sadrži edukativne informacije o začeću. Pored toga ima i menstrualni i ovulacijski kalendar i dodatni alat za pojašnjenje šta se dešava tokom plodnih dana. Nakon začeća, možete je i dalje pratiti jer sadrži podatke o praćenju trudnoće.  Besplatna je za preuzimanje.

app4

5. Period Plus

Period Plus ima sve što vam je potrebno da znate o vašem ciklusu, plodnim danima, simptomima trudnoće, testovima na trudnoću. Besplatna je za preuzimanje.

app5

 

NA VRH