TRUDNOĆA I POROD

Dječak ili djevojčica: Može li se planirati spol djeteta

Avaz.ba

5.12.2017

Otkako je ljudskog roda, postoje i razni pokušaji utvrđivanja može li se ili ne ciljano začeti dijete određenog spola.

Isprobane su mnoge tehnike, načini vođenja spolnog odnosa, a nerijetko se koristila i magija, „čarobni napici", astrologija ili religija ne bi li budući roditelji dobili dijete željenog spola.

Mlijeko za žensko, meso za muško

Neke se upute za određivanje spola djeteta i to unaprijed temelje na prehrani budućih roditelja. Tvrdi se da ako žena jede mnogo recimo mliječnih proizvoda, odnosno hrane bogate kalcijem, ima velike šanse začeti djevojčicu, dok bi joj prehrana bogata crvenim mesom mogla doprinijeti dobivanju dječaka.

Kada imati spolni odnos

Drugi se savjeti temelje na pretpostavci da na spol djeteta utječe vrijeme začeća. Taj pristup za dobivanje muškog djeteta preporuča suzdržavanje od spolnog odnosa sve do dana ovulacije.

Za dobivanje djevojčice preporuka su spolni odnosi nekoliko dana prije same ovulacije, kao i izostanak orgazma kod žene, te topla kupka prije odnosa za muškarca.

Kafa, poza ili nešto treće

Treći, opet, misle kako je velik faktor u određivanju spola djeteta zapravo temperatura sperme. Tako bi sperma toplije temperature trebala dati djevojčicu, a hladnije dječaka.

Također, postoje tvrdnje da kafa prije seksa garantira muško dijete. Ima i onih koji vjeruju da je faktor upravo poza u kojoj se vodi ljubav, tako bi „doggie style" sigurno trebao donijeti dječaka, a misionarski položaj djevojčicu.

Na vama je, želite li isprobati navedene savjete, raspitati se kod ljekara ili se prepustiti faktoru sreće.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.