TRUDNOĆA I POROD

Buduća mama treba biti lijepa i dotjerana

"Bebe i mame"

1.8.2018

Vremena kada su trudnice najviše vremena provodile u kući i pričale o tome kako se osjećaju napuhano, kako moraju često u toalet i kako im noge otiču su iza nas. Savremene buduće mame rade sve da bi izgledale odlično u periodu dok očekuju prinovu.

Većina mladih trudnih žena više ne šeta gradom u širokim haljinama i s jednostavnim frizurama. Nove trudnice izgledaju dotjerano i glamurozno. Taj trend započele su, naravno, neke poznate žene koje su tokom trudnoće pozirale za modne magazine ponosno pokazujući zaobljeni stomak.

Današnje trudnice se ne odriču modernih krojeva odjeće, već prate modu i šminkaju se kako bi izgledale još bolje nego inače.

Trudnoća sa sobom nosi i neke manje prijatne promjene na tijelu poput strija. Zato je najbolje već na početku trudnoće naoružati se nekom kremom ili uljem protiv strija. Nogama će sigurno koristiti neki od preparata za umorne noge ili jednostavna kupka koja će donijeti olakšanje.

Dobro je oprati noge u mlakoj vodi s dodatkom morske soli. Lagana masaža stopala može također pomoći. I masaža cijelog tijela nekim finim uljima bit će prijatna.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.