TRUDNOĆA I POROD

Lijepa i njegovana trudnica: Iskoristite maslinovo ulje

"Bebe i mame"

2.8.2018

Maslinovo ulje je izvrsno za sve, naročito ekstra djevičansko ulje koje se dobiva jednostavnim prešanjem i filtriranjem maslina pri čemu sadržaj blagotvornih sastojaka ostaje potpuno očuvan.

Visoki postotak vitamina i nezasićenih masti blagotvorno djeluju na kožu, a kako su trudnice često u strahu koju kozmetiku odabrati za njegu lica, maslinovo ulje idealno je za njih.

Nokti

Ako nemate čvrste nokte i kožica oko noktiju vam je jako oštećena, umočite prste u čašicu maslinovog ulja i držite nekoliko minuta.

Kožica na noktima odmah će omekšati, a nakon nekoliko ovakvih tretmana i vaši nokti će biti čvršći.

Ruke

Nekome je miris maslinovog ulja preintenzivan, ali ako želite da vam koža na rukama bude mekana, nanesite nekoliko kapi prije spavanja.

Na ruke možete staviti pamučne rukavice, a da bi ublažili miris, u ulje dodajte nekoliko kapi limunovog soka.

Kosa

Ako je vaša kosa suha i oštećena, a to se često događa u trudnoči kada je izložena djelovanju hromona, prije pranja šamponom, na vlasište nanesite smjesu maslinovog ulja i jaja. Smjesu držite na kosi oko pola sata i prekrijte plastičnom vrećicom. Nakon toga operite kosu na uobičajen način.

Usne

Sigurni smo da ste isprobali sve moguće proizvode za ispucane usne, ali samo nekoliko kapi maslinovog ulja riješiti će vaše probleme.

Lice

Ako imate problema s licem, slobodno umasirajte nekoliko kapi maslinovog ulja.

Tijelo i noge

Suhe kože na tijelu ili stopalima riješiti ćete se ako u kupku nanesete nekoliko kapi maslinovog ulja. Vaša stopala će biti mekša ako uvečer u noge umasirate ulje.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.