TRUDNOĆA

10 najvažnijih lekcija za trudnice

Iznenadna ograničenost kretanja se može odraziti na vaše osobene karakteristike

Svi koji su vam rekli da je trudnoća teška, bili su u pravu. Ilustracija

"Bebe i mame"

5.8.2019

1. Bez obzira na to koliko želite bebu i koliko maštate o trudnoći, morate znati da je to period u životu o kojem nemate nikakva iskustva, ne znate šta vas čeka. Trudnoća vam je kao voz u pokretu, vi ste se zakačili i nema vam povratka. 

2. Ma koliko da ste pripremljeni za sve "ružne" promjene koje će se vašem organizmu desiti u ovom "prekrasnom" periodu života, bit će to ipak više od onoga što ste pročitali u literaturi.

3. Ukoliko vam se trudnoća i najmanje iskomplicira, ljekari će vam olako propisati lijekove i ponekad će vam se činiti da se ne udubljuju dovoljno u vaše probleme.

4. Iznenadna ograničenost kretanja se može odraziti na vaše osobene karakteristike.

5. Svi koji su vam rekli da je trudnoća teška, bili su u pravu.

6. Svi filmovi koji trudnoću prikazuju kao blaženo stanje govore nažalost o samo 10 procenata žena koje imaju tu sreću da im trudnoća protiče kao pravo blaženstvo. Za ostale je to daleko od blaženstva.

7. Traje praktično deset mjeseci, a čini vam se kao godina.

8. Bez obzira na uzbuđenje koje i vaš suprug može pokazati zbog dolaska novog člana porodice, putovanje kroz trudnoću ipak morate izdržati sami.

9. Uprkos eventualnim poteškoćama, boli, dužini trudnoće koja vam se može učiniti beskrajnom i općenito stanju nelagode, najbitnije je jedno - nećete vječno biti trudni.

10. To malo nježno biće u vašem stomaku može izdržati sve izazove koji vas prate u trudnoći i doći na ovaj svijet kao potpuno savršeno biće.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.