TUZLA

Održano edukativno druženje s trudnicama

Projekt realizira mostarska kompanija "Sfera"

Odazvao se veliki broj trudnica. Z. Karić

Piše: Z.K. / Avaz.ba

24.2.2020

''Trudnoća u kasnoj reproduktivnoj dobi'' tema je kojom je počelo edukativno druženje s trudnicama '“Naše putovanje počinje“, a koje je održao prof. dr. Adem Balić u Tuzli. O vrlo aktuelnoj temi “Utjecaj aerozagađenja na tok i ishod trudnoće“ govorila je prof. dr. Devleta Balić. Domaćin projekta bio je BH IVF Centar „Dr. Balić“. 

Trudnice su imale priliku slušati predavanja od eminentnih predavača te da osvoje vrijedne poklone i nagrade. Govorilo se i prvim danima života novorođenčeta, značaju vitamina D tokom trudnoće i dojenja, psihofizičkoj pripremi trudnica, kao i o drugim temama koje su važne za svaku trudnicu.


Edukativno druženje sa doktorima u Tuzli. Z. Karić

Za poklone su se pobrinuli sponzori i partneri projekta te je tako svaka trudnica dobila vrećicu s poklonima i časopis "Roditelj", čiji je izdavač "Sfera". Osim toga, četiri glavne nagrade osigurali su ''Foto Tuzla'', ''Ručni radovi Elvira'', TR "Čarobni kutak" i ''Šefice - personalizirane unikatne torbe''.

Ovo je jedinstveni događaj koji privlači veliki broj zainteresiranih trudnica te prilika da se trudnice educiraju, druže i komuniciraju s doktorima. Projekt je realizirala mostarska kompanija "Sfera". Naredne druženje zakazano je za Mostar.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.