NAJAVA

Kako zdravo i trajno izgubiti višak kilograma nakon poroda

Peta online konferencija za trudnice i dojilje će se održati sutra u 12 sati

Nutricionisti i ljekari odgovarat će na vaša pitanja. Avaz

Piše: Z.K. / Avaz.ba

18.6.2020

Većina trudnica nakon poroda suočava se sa viškom kilograma. Mnoge od njih pristupaju raznim dijetama, ali postavlja se pitanje koliko su te dijete zdrave? Kako zdravo i trajno izgubiti višak kilograma nakon poroda saznajte na petoj online konferenciji za trudnice i dojilje koja će se održati sutra u 12 sati. O ovoj temi će govoriti dipl. nutricionistica Amela Ivković OReilly.

Rođena je 1977. godine u Sarajevu gdje je završila medicinsku školu i  dvije godine studija medicine koje nastavlja u Grazu, Austrija, i u Dablinu, Irska. Završila je studij nutricionizma koji joj je poslužio kao prilika za pronalazak holističkog i integrativnog pristupa ljudskom zdravlju gdje je svaki pacijent univerzalan. Trenutno pohađa magistarski studij na Middlesex univerzitetu u Londonu. Član je udruženja nutricionista Irske, udruženja nutricionista Velike Britanije i kraljevskog medicinskog udruženja Velike Britanije. 

No, prije ove teme trudnicama će se obratiti dr. Darko Marković, spec.  ginekologije i akušerstva, a tema je: Pitanja i odgovori. Sve ono što zanima trudnice i dojilje moći će direktno da pitaju doktora koji će odgovarati i savjetima ih educirati. Na taj način je omogućena direktna komunikacija između stručnjaka i trudnica i dojilja. Dr. Marković je diplomirao na Medicinskom fakultetu 

Pored ovih predavanja, bit će održana i druga predavanja koja su vezana  za trudnoću, porod i brigu o novorođenčetu. Organizator događaja je kompanija Sfera Mostar koja je izdavač specijaliziranog časopisa za majku i dijete Roditelj, a partner projekta je ZU Specijalistički centar "Kuća Zdravlja, Bijeljina.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.