OSLOBAĐAJUĆA PRESUDA

Sarajlić: Neka visi Pedro, a Asim Sarajlić je visio tri godine

On je danas oslobođen za optužnicu u aferi "Asim"

Sarajlić: Citirao naslov pjesme iz sedamdesetih godina "Neka visi Pedro". S. Spahić

10.2.2023

Nakon što je oslobođen i po drugoj optužnici protiv njega, Asim Sarajlić se vidno raspoložen obratio medijima okupljenim ispred Općinskog suda u Sarajevu.

- Neka visi Pedro, ima ona pjesmica. A Asim Sarajlić je visio tri godine. Ko danas "završava" ruke? Ko danas puni kabinete? Rade to neki drugi. Asima nema već tri godine u tom prostoru, a stanje je puno gore - rekao je Sarajlić. 

Sarajlić je izjavio kako je onaj ko je pratio suđenje mogao da se uvjeri da je sve bila montaža i afera.

- Ko je pratio suđenje mogao je vidjeti iskaze gospodina Semira Efendića i gospodina Velida Tvrtkovića i uvjeriti se zapravo da je organizacija bila na drugoj strani očito cijele te montaže i afere i da je Muhamed Šehović doveden u zabludu da bi se došlo preko Sabahudina Delalića do mene. Ja sam bio glavna meta - kaže on.

On je kazao da je odlaskom njega situacija gora.

- Da li je društvo bolje ostavkom Asima Sarajlića i završetkom ovog procesa? Da li su na političkoj sceni bolji momci? Ja vas uvjeravam da je gore. Ono što se danas radi s trgovinom mandatima, davanjem poslova, namještanjima je puno dramatičnije i nažalost stanje u društvo je puno gore - rekao je.

Sarajlić je danas oslobođen za optužnicu u aferi "Asim". Riječ je o videu koji je snimio Velid Tvrtković, delegat SDA, prije glasanja za predsjednika šefa Kantonalnog odbora SDA.

Na snimku, kojeg je objavio Semir Efendić, čuje se kako tadašnji prvi čovjek do Bakira Izetbegović i Sabahudin Delalić obećavaju Tvrtvkoviću zaposlenje u neko od ministarstava u Vladu KS ukoliko on podrži Fikreta Prevljaka umjesto Efendića.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.