MOSTOVI PRIJATELJSTVA BIH

Dogovorena donacija 3.101 knjiga na bosanskom jeziku za škole u Novom Pazaru, Tutinu i Sjenici

Ugovor o donaciji knjiga su potpisali Jasmin Imamović i prof.dr. Misala Pramenković

Kupili 3.101 knjigu od izdavača iz BiH. Facebook

A. Č.

18.2.2023

Predstavnici Asocijacije Mostovi Prijateljstva BiH danas su prisustvovali kao akteri svečanosti potpisivanja ugovora o donaciji i primopredaji 3.101. knjiga u sjedištu Bošnjačkog nacionalnog vijeća u Novom Pazaru.

Ugovor o donaciji knjiga su potpisali Jasmin Imamović- predsjednik Asocijacije Mostovi Prijateljstva BiH i prof.dr. Misala Pramenković- predsjednica Bošnjačkog nacionalnog vijeća u Republici Srbiji.

Promocija bosanskog jezika

- U ovoj sedmici se proslavlja 21. februar - Dan školstva na bosanskom jeziku i međunarodni dan maternjeg jezika. Naš zajednički projekt nabavke i donacije knjiga je i odlična aktivnost koja promoviše bosanski jezik i unapređuje kvalitetu nastave na bosanskom jeziku u obrazovnom sistemu Republike Srbije - naveli su iz Asocijacije.

Zahvaljujući podršci društveno odgovorne kompanije BH Telekom zajedno sa Bošnjačkim nacionalnim vijećem Sandžaka realizovan je veoma bitan projekt za obrazovanje u osnovnim i srednjim školama u Sandžaku.

- BH Telekom je finansijski podržao naš projekt nabavke lektira na bosanskom jeziku za osnovne i srednje škole u Novom Pazaru, Tutinu, Sjenici i drugim gradovima Sandžaka.

Podrška BH Telecoma

Od sredstava dobijenih od BH Telekoma kupili smo 3.101 knjigu od izdavača iz BiH, koje smo zatim transportovali u Novi Pazar-Republika Srbija, i gdje smo ih donirali Bošnjačkom nacionalnom vijeću. Oni će knjige dalje distribuirati u osnovne i srednje škole širom Sandžaka.

Učenici će imati mogućnost koristiti lektire bosanskih i drugih pisaca na bosanskom jeziku.

Veliko hvala svima onima koji su učestvovali u realizaciji ovog bitnog i hairli projekta - navode iz Asocijacije.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.