BIHAMK

Pojačan promet vozila na graničnom prelazu Bosanska Gradiška u oba smjera

Na ostalim graničnim prelazima putnička vozila ne čekaju duže od 30 minuta

Ne čeka se duže od 30 minuta. BIHAMK

E. A.

3.6.2023

Pojačan je promet vozila na graničnom prelazu Bosanska Gradiška u oba smjera. Na ostalim graničnim prelazima putnička vozila ne čekaju duže od 30 minuta, saopćeno je iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BIHAMK), javlja Anadolija.

S obzirom da meteorolozi najavljuju padavine u poslijepodnevnim satima savjetuju oprezniju vožnju, prilagođenu trenutnim uslovima i stanju na putevima. Upozoravaju i na učestale odrone na brojnim dionicama.

Obustavlja se saobraćaj

Zbog održavanja manifestacije "Rotary kanjon 2023." danas od osam do 18 sati obustavlja se saobraćaj na magistralnom putu M-14 Srbljani - Bosanska Krupa.

Na magistralnom putu M-16 Banja Luka - Jajce, dionici Karanovac - Crna Rijeka, povodom održavanja rafting takmičenja na lokaciji kanjona "Tijesno" i "Bijeli buk", od osam do 20 sati vozila će saobraćati naizmjenično, jednom trakom.

Zbog održavanja biciklističke utrke ("Državno prvenstvo Bosne i Hercegovine u Kronometru") u vremenu od devet do 16 sati, u trajanju od četiri sata, doći će do obustave saobraćaja na magistralnom putu Mostar - Široki Brijeg, na dionici od kružnog toka u Miljkovićima/Varda do kružnog toka za Polog. 

Alternativni pravci

Za vrijeme obustave vozila će saobraćati alternativnim pravcima Žovnica i Kobilovača.

Na području Kiseljaka zbog održavanja utrke "Sara" od 18:45 do 19:30 sati mogući su zastoji u saobraćaju.

Zbog slijeganja ceste na ulazu u Vinac iz smjera Donjeg Vakufa (M-5/16 Donji Vakuf - Jajce) u funkciji je samo jedna traka, a brzina je ograničena na 20 kilometara na sat.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.