TRG SLOBODE

Počeo sajam pčelarstva “Medena Tuzla 2023.“

Građani imaju priliku da po promotivnim cijenama na jednom mjestu pronađu i kupe provjerene i kontrolirane proizvode

Sa lica mjesta - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+1
Z. K.

9.9.2023

Na Trgu Slobode u Tuzli počeo je 18. Međunarodni sajam pčelarstva “Medena Tuzla 2023.“. Sajam je otvoren u organizaciji Pčelarskog društva ”Nektar” Tuzla, a svoje proizvode će naradna tri dana posjetiocima ponuditi više od 40 izlagača iz BiH, Hrvatske i Srbije.

Pekmez i džemovi

Također, pored meda i proizvoda od meda ponudu ovogodišnjeg sajma će obogatiti i proizvođači raznih vrsta pekmeza, đema, prirodnih sokova, proizvoda od kože i gline kao kao i ručno šivena i zlato vezena ukrašavana stara tradicionalna nošnja iz Bosne i Hercegovine.

Posebnost Međunarodnog sajma pčelarstva „Medana Tuzla 2023“ je u tome što građani imaju priliku da po promotivnim cijenama na jednom mjestu pronađu i kupe provjerene i kontrolirane proizvode.

Otvorio gradonačelnik

Međunarodni sajam pčelarstva “Medana Tuzla 2023” na Trgu slobode svečano je otvorio gradonačelnik Zijad Lugavić koji je učesnicima dodijelio priznanja za najbolje uzorke meda i proizvoda od meda. Organizatori su saopćili kako je kontrolirano ukupno 553 uzorka koja su pristigla iz 21 države. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.