FGR PODCAST

Nerin Dizdar za "Avaz" otkriva: Šta je trojka dogovorila sa Dodikom i Čovićem?

O pitanju Izbornog zakona koji je izazvao velike kontroverze u javnosti, Dizdar je kazao da je SNSD učinio svojevrsnu podvalu

Nerin Dizdar. Avaz

Danijal Hadzovic

7.2.2024

U večerašnjem izdanju FGR podcasta gost je federalni ministar za izbjeglice i raseljena lica Nerin Dizdar.

S Dizdarom smo razgovarali o aktivnostima i budućim planovima ministarstva na čijem je čelu, odnosima unutar Vlade FBiH, pregovorima o izmjenama Izbornog zakona te odnosima unutar SDP-a.

Po pitanju Izbornog zakona koji je izazvao velike kontroverze u javnosti, Dizdar je kazao da je SNSD učinio svojevrsnu podvalu, kada je svoj vlastiti prijedlog s kojim je došao na sastanak predstavio kao prijedlog oko kojeg su se usaglasile sve stranke trojke.

Sa Dizdarem smo se dotakli i odnosa u SDP-u za koje kaže da su mnogo bolji nego što se to na prvu čini.

- Ono što nas razlikuje od drugih stranaka jeste i stepen demokratičnosti i sloboda svakog člana da iznese svoje mišljenje. Nažalost, pojedine kolege možda prelaze i neku granicu dobrog ukusa te otvoreno u javnosti napadaju i kritikuju svoje kolege, što nekad zna poslati sliku da je SDP raštimani orkestar, pa u tom smislu bi im preporučio da poslušaju i Vaš savjet i puno taktičnije istupaju u javnosti – kazao je Didzar u razgovoru za FGR Podcast.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.