POTPREDSJEDNIK PDP-A

Crnadak: Da li je slučajnost ili igra sudbine da je nova posebna sjednica NSRS na Dan SNSD prevara i obmana

Količina neodgovornosti i sumanutog ponašanja SNSD koalicije postaje sve veća, a oni postaju sve veći balast i opasnost za RS

Igor Crnadak. Dejan Rakita / PIXSELL

S. S.

28.3.2024

Potpredsjednik PDP-a i poslanik u NSRS Igor Crnadak dao je komentar na današnju posebnu Narodne skupštine RS.

- Kakva slučajnost ili je možda igra sudbine! Nova posebna sjednica Narodne skupštine, sazvana najdramatičnije do sada, dešava se baš danas, 28. u mjesecu martu, kada obilježavamo Dan SNSD prevara i obmana.

Prije tačno devet mjeseci, u junu 2023. godine, usvojen je Zakon o neprovođenju odluka Ustavnog suda BiH. Taj zakon je RS donio ogromne probleme, a uopšte se ne primjenjuje. SNSD nije ni imao namjeru da ga primjenjuje, a pravosuđe RS ga je čak javno odbacilo i ponizilo izvršnu i zakonodavnu vlast.

Količina neodgovornosti i sumanutog ponašanja SNSD koalicije postaje sve veća, a oni postaju sve veći balast i opasnost za RS. RS je sve više ugrožena njihovom avanturističkom politikom kojom stavljaju u rizik i Dejtonski sporazum i naše glavne mehanizme zaštite i budućnost našeg naroda. Hvala im što je ova sjednica zakazana za danas, kako bi o tome mogli govoriti i kako bi se Dan SNSD prevara i obmana mogao obilježiti na zasjedanju naše Narodne skupštine - naveo je Crnadak.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.