O IZGLASANIM ZAKONIMA

Nikšić: Ovako je potvrđena opredijeljenost za rad u interesu građana

Uprkos pokušaju blokada, uspjeli smo donijeti brojne zakone, koji su mjesecima bili na čekanju

Nikšić: Zahvalan svim zastupnicima. N. Šaljić / Avaz - Fena

E. Ć.

23.4.2024

Premijer Federacije BiH i lider SDP-a Nermin Nikšić oglasio se povodom jučerašnje sjednice Predstavničkog doma Parlamenta FBiH. 

Sjednica je završena kasno sinoć, a na njoj su usvojeni svi prijedlozi i nacrti zakona koje je Vlada FBiH poslala u parlamentarnu proceduru. 

Građani trpjeli posljedice

- Zahvaljujem se svim zastupnicima koji su svojim glasovima doprinijeli tome.

Na ovaj način je potvrđena opredijeljenost zastupnika u ovom zakonodavnom tijelu da, prije svega, rade u interesu građana. Previše smo vremena izgubili na blokadama i opstrukcijama, zbog kojih su mnogi građani, ali i ekonomija države trpjeli posljedice i štetu. 

Naravno da se posebno zahvaljujemo dijelu opozicije na konstruktivnom pristupu radu, a onom dijelu koji uporno pokušava opstruirati rad smo pokazali da ipak većina zastupnika nije spremna trpjeti takvo ponašanje. Uprkos pokušaju blokada, uspjeli smo donijeti brojne zakone, koji su mjesecima bili na čekanju - rekao je Nikšić.

Naglasio je da će zakoni koje je Parlament FBiH jučer izglasao će omogućiti bolje funkcioniranje Federacije BiH, olakšat će rad i poslovanje privrednika, građanima će osigurati bolju perspektivu, dodatni poticaj održivom razvoju ekonomije, studentima će dati veću ekonomsku neovisnost i neophodno radno iskustvo, te uticati na smanjenje sive ekonomije. 

Neradna nedjelja

- Nacrtom novog zakona o unutrašnjoj trgovini planira se uvođenje neradne nedjelje, kako bismo brojnim radnicima omogućili da taj dan mogu odmarati u krugu svoje porodice. Važna usvojena Strategija poljoprivrede i ruralnog razvoja pomoći će poljoprivredi i poljoprivrednim proizvođačima i privući investicije.

Mi nastavljamo dalje s radom, još većim entuzijazmom i bržim tempom - poručio je Nikšić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.