HIBRIDNO DJELOVANJE

Alija Kožljak za "Avaz": Falsificirani dokument dio propagandnih aktivnosti, građani da ne nasjedaju

Vidio sam i brojne slične pokušaje prevara, obmana, dezinformacija i propagandnog djelovanja i prethodnih dana

Alija Kožljak: Uznemiravanje građana. Predsjedništvo BiH - Facebook

Alen Bajramovic

25.4.2024

Pamflet koji kruži društvenim mrežama, čiji su navodni potpisnici predsjedavajući Predsjedništva BiH Denis Bećirović i predsjednik SBB-a i bivši ministar sigurnosti Fahrudin Radončić, očigledan je primjer falsificiranja i potpisa i dokumenata, izjavio je za Avaz Alija Kožljak, šef kabineta predsjedavajućeg Predsjedništva BiH.

- Mislim da se radi o vrlo neodgovornom uznemiravanju građana i vjerovatno je dio hibridnih i propagandnih aktivnosti destruktivnih elemenata iz BiH i izvana, kojima se želi unijeti nemir i nesigurnost u BiH. Ovo nije jedini pokušaj. Vidio sam i brojne slične pokušaje prevara, obmana, dezinformacija i propagandnog djelovanja i prethodnih dana - kaže Kožljak.

On poziva medije i građane da ne nasjedaju na ovakve provokacije i da svaku informaciju provjere kod nadležnih institucija.

- Predsjedavajući Predsjedništva BiH vrlo ozbiljno i odgovorno svakodnevno radi sa domaćim i međunarodnim relevantnim akterima da osigura puno funkcioniranje ustavno- pravnog poretka u BiH, efikasno funkcioniranje institucija, da osigura mir i stabilnost u BiH, te podstiče sve da rade u skladu sa Dejtonskim mirovnim sporazumom i Ustavom BiH. I danas imamo jednu aktivnost u Predsjedništvu BiH gdje će se sa ključnim međunarodnim akterima razgovarati o aktuelnoj političkoj i sigurnosnoj situaciji, te o potrebi da se osigura da svi akteri, u skladu sa svojim mandatom, obavljaju svoje dužnosti i ispunjavaju svoje obaveze. Prema tome, nema nikakvog razloga da stanovništvo bude zabrinuto i uznemireno, jer BiH i njene institucije obavljaju svoj posao bez ikakvih problema. Ovi koji siju nemir dio su propagandnog djelovanja neprijatelja BiH. Nadležne institucije odmah postupaju i one će zasigurno procesuirati one koji ozbiljno unose nemir među građane BiH - ističe Kožljak.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.