PRANJE NOVCA

"Avaz" otkriva: Ko od uhapšenih u akciji "Bulevar" ide u Tužilaštvo, a ko na slobodu

Svi osumnjičeni za krivično djelo pranje novca, a oduzima im se imovina za koju se sumnja da je pribavljena krivičnim djelom u iznosu od 2,4 miliona

Uhapšeno 10 osoba. Faktor

M. Aš.

8.5.2024

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu jučer su sklopu operativne akcije "Bulevar"  uhapsili 10 osoba.

Akcija je osim u Kiseljaku, Zenici i Vitezu sprovedena i u sarajevskom naselju "Bulevar" gdje su se zapečaćeni stanovi i parkinzi, za koje Tužilaštvo KS tvrdi da su stečeni krivičnim djelom „pranje novca“

Osumnjičen u ovoj akciji, kako je objavio "Avaz" su Jure Miletić, vlasnik firme "AC Juro“, Marijana Miletić, Danica Miletić, Pero Čalić, Mijo Miletić, Ragib Emšo, Sonja Mlakić, Ankica Čalić, Ivan Miletić, Anja Vidović, Leonarda Prskalo, Darija Vrebac, Marija Vrebac i Ivica Vidović.

Oni su osumnjičeni za krivično djelo pranje novca. 

Prema rješenju Kantonalnog suda u Sarajevu, oduzima im se imovina za koju se sumnja da je pribavljena krivičnim djelom u iznosu od 2,4 miliona KM.

U naselju Bulevar zaplijenjeno je više od 20 stanova. No, Tužilaštvu nisu predati svi. Sutra će, kako saznajemo, biti odluka o pritvoru za dvije osobe.

Kako saznajemo, Tužilaštvu su predati bračni par - Jure i Marijana Miletić.  Za njih će biti predložen pritvor. Ostali se za sada brane sa slobode.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.