MALI FARMER

Satler poslao poruku s farme magaraca u Zavidovićima: "Upravo sam otkrio jedno veoma posebno mjesto"

Magareće mlijeko ima mnoge zdravstvene prednosti i vaši proizvodi imaju brojne obožavatelje u BiH i inostranstvu

Satler na farmi. Platforma X

E. T.

11.5.2024


Šef Delegacije EU u BiH Johan Satler (Johann Sattler) posjetio je danas u Zavidovićima Alena Jusupovića, mladog vlasnika uspješne farme magaraca „Mali farmer“.

„Upravo sam otkrio jedno veoma posebno mjesto - Mala farma, farma magaraca, u Zavidovićima. Hvala Alenu Jusupoviću na toplom gostoprimstvu. Magareće mlijeko ima mnoge zdravstvene prednosti i vaši proizvodi imaju brojne obožavatelje u BiH i inostranstvu. Drago mi je da su EU sredstva pomogla ovu bh. uspješnu priču“, napisao je Satler na Twitteru.

Svoje zadovoljstvo ovom posjetom nije krio ni vlasnik farme.

“Sjediš na farmi i piješ kafu sa njegovom ekscelencijom ambasadorom Evropske unije u Bosni i Hercegovini Johannom Sattlerom. Maksuz došao kod Malog farmera. Preponosan na posao koji radimo!”, napisao je Jusupović koji je inače ovaj biznis započeo uz pomoć studentskog projekta "Imam ideju".

Njegovo se imanje danas prostire na oko 50 dunuma, ima više od stotinu magaraca i nekoliko konja, gdje gradi svoju priču o ruralnom biznisu.

Ambasador Satler mu je pružio svojevrsnu podršku ovom posjetom, ali i pokazao kako uživa u ljepotama Bosne i Hercegovine. Možda i za nauk lokalnim predstavnicima u vlasti. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.