PROGNOZA

Evo kakvo nas vrijeme ove sedmice očekuje: Vedra jutra, kišna poslijepodneva

U utorak, 14. maja, u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme s kišom i pljuskovima

Nigdje bez kišobrana. Avaz

N. Aj.

13.5.2024

Danas se u Bosni i Hercegovini očekuje djelomično vedro i nestabilno vrijeme s kišom, lokalnim pljuskovima i slabom grmljavinom u drugoj polovini dana. 

Prema najava Federalnog hidrometeorološkog zavoda, padavine se prvo očekuju na području Krajine, jugozapadnim i centralnim područjima Bosne i u Hercegovini, a u noći na utorak na sjeveru, sjeveroistoku i istoku Bosne. Vjetar slab do umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 5 i 10 stepeni, na jugu zemlje do 15 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 20 i 25 stepeni.

Kiša u noći na utorak

U Sarajevu sunčanije prije podne. Naoblačenje u poslijepodnevnim satima. Kiša se očekuje u noći na utorak. Najniža jutarnja temperature zraka oko 7 stepeni, a najviša dnevna temperatura zraka oko 22 stepena.

U utorak, 14. maja, u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme s kišom i pljuskovima. Vjetar slab, u Bosni istočnog i sjeveroistočnog smjera, a u Hercegovini jugo. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 7 i 12 stepeni, na jugu zemlje do 15 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 15 i 20 stepeni.

U srijedu, 15. maja, u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme sa kišom i pljuskovima. Vjetar slab južnog i jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 6 i 11 stepeni, na jugu zemlje do 15 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 16 i 22 stepena.

Slab vjetar

U četvrtak, 16. maja, u Bosni i Hercegovini će preovladavati pretežno oblačno vrijeme. U većem dijelu zemlje se prognoziraju slabi kratkotrajni lokalni pljuskovi. Jači pljuskovi su mogući u poslijepodnevnim satima na području Krajine, sjeveru i sjeveroistoku Bosne. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 7 i 12 stepeni, na jugu zemlje do 16 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 20 i 25 stepeni.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.