SARAJEVO

CIK BiH sa sigurnosnim agencijama o pripremi i održavanju lokalnih izbora

Dogovoreno je da sve sigurnosne agencije pruže podršku Centralnoj izbornoj komisiji BiH i općinskim/gradskim izbornim komisijama

Sastanak članova. Fena

FENA

14.5.2024

Sastanak članova Centralne izborne komisije BiH s predstavnicima sigurnosnih agencija Bosne i Hercegovine, Federalne uprave policije i Policije Brčko distrikta BiH održan je danas u sjedištu CIK-a BiH u Sarajevu.

Na sastanku je razgovarano o sigurnosnim aspektima pripreme i održavanja Lokalnih izbora 2024. godine u Bosni i Hercegovini, koji će biti održani u nedjelju, 06. oktobra 2024. godine - saopćeno je iz CIK-a BiH.

Dogovoreno je da sve sigurnosne agencije pruže podršku Centralnoj izbornoj komisiji BiH i općinskim/gradskim izbornim komisijama tokom cijelog izbornog procesa, kako bi se izbori proveli u atmosferi koja će garantovati maksimalan stepen sigurnosti i povjerenja javnosti u izborni proces.

Član 1.11 Izbornog zakona BiH, propisuje da su "svi organi vlasti na svim nivoima i zvaničnici u BiH i diplomatsko-konzularnim predstavništvima BiH obavezni pomagati organima nadležnim za provođenje izbora" - navodi se u saopćenju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.