AMBASADOR BIH U UN-U

Lagumdžija u Rijadu: Nastavljaju se diplomatske aktivnosti povodom rezolucije o Srebrenici

Sutra nazad u New York. Još četiri dana posla - naveo je Lagumdžija

Lagumdžija u Rijadu. MVP

N. H.

19.5.2024

Zlatko Lagumdžija, ambasador BiH pri Ujedinjenim nacijama (UN) nastavio je diplomatske aktivnosti koje se odnose na rezoluciju o genocidu u Srebrenici koja će se naći na dnevnom redu Generalne skupštine UN-a 23. maja.

Ovaj put, Lagumdžija je boravio u Rijadu gdje je prisustvovao skupu visokog nivoa koji je organizovan u glavnom gradu Saudijske Arabije.

- O konkretnoj podršci rezoluciji UN-a o genocidu u Srebrenici - danas u Rijadu sa princom Turkijem, Waleedo Elkhereijem, španskim diplomatom Miguelom Angel Moratinosom i Amre Musom. Sutra nazad u New York. Još četiri dana posla", naveo je Lagumdžija.

Lagumdžija je jučer rekao kako će misija BiH pri UN-u i u narednim danima nastaviti diplomatske aktivnosti vezane za rezoluciju o genocidu u Srebrenici.

- Narednih pet dana radit ćemo na tome da budemo najbolja verzija sebe. Nikada neće odustati od borbe za 'Nikada više'. Pamtimo Srebrenicu -  poručio je u subotu Lagumdžija.

U završni prijedlog rezolucije o Srebrenici ranije su uvrštena i dva amandmana Crne Gore koja su prilagođena duhu rezolucije.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.