OKONČANA CERTIFIKACIJA

Lukavac Cement prva certificirana kompanija na zapadnom Balkanu prema ISO

Primjenom tog standarda Lukavac Cement pokazuje svoju predanost usklađenosti s relevantnim zakonima, rekao je Begić

Lukavac Cement je počeo raditi na pripremama za implementaciju sistema prema novoj normi. Fena

A. O.

14.7.2023

Nakon uspješno održane certifikacijske revizije, Lukavac Cement je okonačao postupak certifikacije za Sistem upravljanja usklađenošću i time postao ponosni vlasnik međunarodnog certifikata ISO 37301:2021 kao prva kompanija u BiH i na zapadnom Balkanu.

Član Uprave Lukavac Cementa Nihad Begić izjavio je da je to veliki uspjeh, te da su još jednom dokazali da su vodeća cementara u BiH i regionu.

- Primjenom tog standarda Lukavac Cement pokazuje svoju predanost usklađenosti s relevantnim zakonima, kako domaćim tako i evropskim, zatim raznim regulatornim zahtjevima, industrijskim kodeksima, organizacijskim standardima i drugim primjenjivim propisima. Posebno želim istaći da je ISO organizacija ovu novu normu objavila u aprilu 2021., a Institut za standardizaciju BiH u maju 2023. - kazao je Begić.

Od momenta objave ISO organizacije o uvođenju ISO 37301:2021 Lukavac Cement je počeo raditi na pripremama za implementaciju sistema prema novoj normi, te je ovaj proces trajao nešto više od dvije godine.

Sistem upravljanja usklađenošću baziran je na principima etike i integriteta u poslovanju, dobrog upravljanja, proporcionalnosti, transparentnosti, odgovornosti i održivosti, saopćeno je iz Lukavac Cementa.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.