OVE JESENI

Najavljen najveći sajam zapošljavanja u FBiH

Cilj nam je ponuditi revolucionaran pristup povezivanju poslodavaca i potencijalnih zaposlenika, naveo je Delić

Najsveobuhvatniji sajam u FBiH. RSE

E. Ć.

25.3.2024

Ministarstvo rada i socijalne politike Federacije Bosne i Hercegovine najavilo je organizovanje najvećeg sajma zapošljavanja u FBiH.

Kako je naveo resorni ministar Adnan Delić postignuti su preliminarni dogovori za organizovanje najvećeg sajma zapošljavanja u Federaciji BiH.

Delić je izjavio da se priprema najveći i najsveobuhvatniji sajam zapošljavanja ove jeseni. 

Na tome rade i suorganizatori Ministarstvo razvoja, obrta i poduzetništva FBiH, Zavod za zapošljavanje FBiH, Fond za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom FBiH, agencije za posredovanje u zapošljavanju AVS, MojPosao, E.R.M. Company, Bloomteq, Selsar Company, ClipCon, Employer Branding, Udruženje poslodavaca FBiH i Privredna komora FBiH te 50 do 100 najvećih poslodavaca u FBiH.

- Cilj nam je ponuditi revolucionaran pristup povezivanju poslodavaca i potencijalnih zaposlenika i vjerujem da ćemo zajedno s partnerima to i postići - poručio je Delić na Facebooku poslije sastanka s predstavnicima agencija, Udruženja poslodavaca, Privredne komore i FIA-e.

- Cilj je pokrenuti potpuno novi način pristupa zapošljavanju, osiguravajući da svaki korak bude usmjeren prema istinskom prepoznavanju potreba radnika i poslodavaca.

Planirano je i, kako su naveli, niz aktivnosti koje će pratiti sajam, stvarajući prilike za susrete, razmjenu iskustava, sticanje novih vještina i otvaranje vrata ka novim mogućnostima zapošljavanja. Ministarstvo će detaljne informacije blagovremeno objavljivati preko saopćenja i zvaničnih kanala komunikacije Ministarstva i Vlade FBiH - saopćeno je iz resornog ministarstva.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.