JEZIVO

Mučki ubila svog dečka, raskomadala tijelo i spakovala ga u kofere

Agonija porodice mladića trajala 36 dana

Silvija: Priznala ubistvo. Privatni arhiv

Telegraf.rs

2.4.2019

U Beču se krajem februara dogodio jeziv zločin, koji liči na scenu iz nekog horor filma. Djevojka Silvija (Silvia P.) je ubila svog dečka Jonasa, raskomadala njegovo tijelo, pa ga u koferu prenijela u Mađarsku, gdje je htjela da se otarasi leša.

Agonija porodice Jonasa M. (32) trajala je 36 dana. On se od 24. februara nije javljao na telefon niti odgovarao na poruke, da bi im policija 1. aprila saopćila da je njihov sin pronađen mrtav u Mađarskoj. Njegov raskomadan leš pronašla su dvojica dječaka dok su vozili bicikl u blizini Budimpešte. 

Tada je počelo da se razmotava klupko stravičnog zločina. Tunižanina, koji potječe iz ugledne ljekarske porodice, brutalno je ubila i raskomadala njegova partnerka, Mađarica Silvija P. (27).

Ubijeni mladić. Privatna arhiva

Kako se saznaje, oni su bili u vezi od jeseni, a tog 24. februara ona je došla kod Jonasa u stan na doručak. Međutim, žestoko su se posvađali, a onda je Silvija nasmrt izbola kuhinjskim nožem mladića. Kada je shvatila da ga je ubila, ona je tijelo raskomadala, spakovala u kofere i otišla u Mađarsku u rodno mjesto Jazladani.

Majci Andrei (Andrea P., 51) je priznala zločin tvrdeći da je bila drogirana i da je trpjela nasilje od Tunižanina. Umjesto da odu u policiju, one su riješile da se oslobode leša. Majka je kupila 10 litara solne kiseline u kojoj su htjele da otope dijelove tijela. 

Međutim, kako im to nije uspjelo jer nije bilo dovoljno kiseline, ostatke tijela su spakovale u kese i bacile u odvodni kanal u blizini Budimpešte. Potom su hladnokrvno otišle na hamburger.

Austrijske vlasti zahtjevaju da se Silviji sudi u Beču. Polize

Dvojica tinejdžera su 2. marta primijetila kese iz kojih je virila ljudska ruka umotana u peškir bečkog hotela i odmah to prijavila policiji. Kada su stigli na lice mjesta, zatekli su stravičan prizor. U kesama se nalazio torzo, odsječena glava, ruke i noge unakaženi kiselinom.

Međutim, gotovo nevjerovatno je da je upečatljiva tetovaža škorpiona na ruci Jonasa ostala netaknuta, a na osnovu koje je tijelo i identificirano. Tada su počele da se slažu kockice jezivog zločina.

Pritisnuta dokazima, Silvija je priznala ubistvo. Obje žene su uhapšene, a austrijsko pravosuđe traži da se Mađarici sudi u Beču, gdje je zločin počinjen.

Djevojka je poslije ubistva prenijela tijelo u Mađarsku. Polizei

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.