PRIJAVLJENO POLICIJI

Murat Kavazović za "Avaz": Sina su mi brutalno pretukli u Konjicu, udarali su ga i nogama

Iz MUP-a HNK potvrdili da se događaj jučer desio

Šavovi na glavi Smaje Kavazovića. Avaz (Ustupljene fotografije)

1.7.2023

Portalu "Avaza" obratio se Murat Kavazović iz Jablanice, napominjući da je njegov sin Smajo jučer u Konjicu brutalno pretučen.

Murat Kavazović nam je ispričao da je njegov sin jučer u poslijepodnevnim satima iz Jablanice otišao u Konjic na posao te da je u Konjicu svratio na kafu u jedan ugostiteljski objekt.

"Oni su njega polomili"

 - On je krenuo na posao i svratio u taj kafić gdje je ispred objekta brutalno pretučen. Morat ćete uzeti i informaciju iz PU Konjic, jer će oni najvjerovatnije pokušati da zataškaju taj događaj pošto je jedan od učesnika policajac u Jablanici, a sin mu je bokser, trenira K1. Moj sin,  iskreno vam govorim, nije cvjećka i on je naopak. On je s kćerkom i sinom od tog policajca imao nekad nekih veza. Valjda je on dobacivao, ne znam, ali su oni njega polomili. Sreća je bila da je bio sastanak političara u Konjicu i da su bili tu Federalni policajci, pa nije niko smio od drugih gostiju da se umiješa - kaže Kavazović.

Liječnički nalaz Smaje Kavazovića. Avaz (Ustupljena fotografija)

Prema riječima Murata, Smajo je odvezen u bolnicu u Konjicu gdje je nakon zbrinjavanja samostalno napustio bolnicu.

- On je sav u ranama, bio je modar. Policija ga je molila da povuče prijavu pošto i on ima nekih grešaka, iskreno kažem, rekli su da će oni njemu sve oprostiti i da povuče prijavu. Ja sam rekao da ne povlači ništa da ide do kraja. Razgovarao sam maloprije s advokatom Kerimom Čelikom i najvjerovatnije da ću kod njega morati otići. Ne bih volio da se to zataška, taj policajac nije bio na dužnosti - priča Murat Kavazović i dodaje:

Šavovi po glavi i vratu

- Možda je moj sin to zaslužio, ja ne bježim od toga, možda je zaslužio šamar, ali nema niko pravo da te polomi. Kazao mi momak što ga je dovezao u bolnicu: "Da nije bilo specijalaca FUP-a što su obezbjeđivali političare, ne znam da li bi ostao živ". Oni su njega toliko prebili, bio je na zemlji, a onda su ga udarali nogama. On je sav u šavovima po glavi i vratu. U bolnici su rekli da ostane, ali on nije htio. Čuo sam, pošto ja nisam tu, da je jutros išao u Dom zdravlja u Jablanici jer je imao vrtoglavicu - naveo je Murat.

Policiji prijavljena tučnjava

Iz MUP-a Hecegovačko-neretvanskog kantona za portal "Avaza" je potvrđeno da im je jučer 30. juna, prijavljen događaj u Konjicu.

- Prijava je bila u 14:15 sati, da je to lice jedan o učesnika tučnjave i da za sada ima neutvrđen stepen povreda. Prijavljeno je da je ulici Stara čaršija u Konjicu ispred ugostiteljskog objekta "Leon" bila tučnjava više lica, s jedne strane dva lica i s druge strane jedno lice - rekli su za portal "Avaza" iz Dežurnog operativnog centra MUP-a HNK. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.