BANJA LUKA

Nina Ninković dobila dvije godine zatvora: U kafu sipala otrov direktorici

Prema optužnici Tanasićeva 8. i 9. decembra 2022. godine kafu nije popila zbog sumnjivog mirisa

Okružni sud u Banjoj Luci. Mondo

Z. K.

27.7.2023

Nina Ninković (58) iz Banje Luke, optužena za pokušaj ubistva trovanjem pomoćnice direktora Republičkog pedagoškog zavoda Slađane Tanasić, osuđena je danas u Okružnom sudu Banja Luka na dvije godine zatvora.

Bila svjesna

Blagoje Dragosavljević, sudija, izjavio je da je optužena bila svjesna da sipanjem otrovnih supstanci, može ugroziti život oštećene.

Sa druge strane, utvrđeno je da količina otrovnih supstanci nije bila dovoljna da se izazove smrt, pa je optuženoj izrečena kazna od dvije godine zatvora. 

Kao otežavajuća okolnost navedena je upornost optužene, koja je u tri navrata ulazila u kancelariju oštećene, te joj sipala otrovne supstance, među kojima je bio i mravocid- žoharocid.

To sredstvo se, kako se navodi u optužnici, nalazi u slobodnoj prodaji u sredstvima za čišćenje, dezinfekciju i izbjeljivanje.

Nadzorna kamera

Prema optužnici Tanasić 8. i 9. decembra 2022. godine kafu nije popila zbog sumnjivog mirisa. Dalje se dodaje da je Ninkovićeva 21. decembra u kafu sipala “mravocid-žoharocid”.

Ninkovićeva je nakon toga uhapšena, a “trovanje” kafe je snimljeno nadzornom kamerom koja je ubačena u kancelariju Tanasić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.