POTVRĐENO PISANJE "AVAZA"

Oglasili se iz Tužilaštva TK o svirepom ubistvu sjekirom i samoubistvu

Danas će biti obavljene obdukcije oba tijela kako bi se utvrdili tačni uzroci smrti

Sa lica mjesta. Dževad Pašalić / Radio Gradačac

S. S.

9.5.2024

Iz Tužilaštva TK oglasili su se povom stravičnog slučaja u kojem je Refik Mujedinović u Gradačcu usmrtio svoju suprugu sjekirom Halidu Mujedinović, a onda počinio samoubistvo u Srebreniku. 

- Sinoć oko 19 sati u porodičnoj kući u naselju Vida 2 u Gradačcu pronađeno je beživotno tijelo Halide Mujedinović (63) sa povredama u predjelu glave. U sobi u kojoj je žena ubijena je pronađena sjekira. Tijelo je pronašla njena kćerka iz prvog braka. U kući nisu pronađeni tragovi premetačine stvari.

Jučer u jutranjim satima je također pronađeno beživotno tijelo njenog muža Refika Mujedinovića (69) u blizini kuće njegovog sina u Srebreniku. On je izvršio samoubistvo vješanjem. Uviđaj u kući u Gradačcu je sinoć obavio dežurni tužilac u saradnji sa istražiteljima Sektora kriminalističke policije MUP-a TK tokom kojeg su prikupljeni svi relevantni tragovi vezani za ubistvo.

Danas će biti obavljene obdukcije oba tijela kako bi se utvrdili tačni uzroci smrti. Dežurni tužilac će danas izdati naredbe za sva potrebna vještačenja, uključujući i DNK analizu. Provode se brojne istražne radnje u cilju utvrđivanja svih okolnosti koje se vezuju za ubistvo.

Do okončanja potrebnih vještačenja i istražnih radnji nismo u mogućnosti saopćiti više informacija o ovim događajima - naveli su iz Tužilaštva TK.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.