INOVACIJE

Uređaj budućnosti koji prečišćava zrak koji udišete

Kacigu možete da nosite po potrebi svakodnevno i da je perete kada odredite da je potrebno

Obezbjeđuje besprijekorno čist zrak. Agencija

Z. K.

3.11.2020

U vremenu pod maskama, svako od nas traži najsigurniju opciju. Kako se ispostavilo to je negdje između zračnog filtera za teške uslove rada (poput onih u rudniku) i malog akvarijuma. Dijelom maska, dijelom zaštitna kaciga sa ugrađenim HEPA filterom, osmišljena je sa zadatkom da prečišćava zrak koji udišete.

Ova kaciga Air by MicroClimate predstavlja uređaj budućnosti koji vam obezbjeđuje besprijekorno čist zrak. Ova inovacija u potpunosti obavija vašu glavu, pružajući vam mogućnost da svijet oko sebe posmatrate kroz prozirno staklo, filtrirajući pri tom dolazni i odlazni zrak. Kaciga koristi sitne unutrašnje ventilatore i HEPA filtere za prečišćavanje zraka koji udišete i izdišete. Ti filter traju oko 4-6 sedmica i lako se mogu zamjeniti. Akrilni vizir čini vaš lik vidljivim dok vam istovremeno omogućava da stvari oko sebe savršeno vidite.

Kaciga je vrlo lagana za nošenje, znatno lakša od kacige za motocikle. Također uspješno je prošla niz testova sprovedenih za nošenje u avionu. Mali nedostatak je u vidu zvuka, jer su glasovi koje vi proizvodite i oni koji dolaze do vas blago prigušeni. Uz nju nije još uvijek omogućeno konzumiranje hrane i pića, ali dizajnerski tim nastoji da nadomjesti ovaj nedostatak u najskorije vrijeme.

Kacigu možete da nosite po potrebi svakodnevno i da je perete kada odredite da je potrebno. Materijal koji se nalazi oko akrilnog dijela je periv, i nećete oštetiti njen kvalitet. Osim toga važno je napomeniti da je kacigi za optimalan rad potrebno USB punjenje. Potpuno napunjena može bez prestanka da se nosi do pet sati.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.