BIVŠI PREDSJEDNIK SAD

Donesena presuda: Poznat iznos koji Tramp morati platiti zbog slučaja finansijskih malverzacija

Zvanična potvrda kazne izazvala je novu raspravu između Trampa i glavne državne tužiteljice Njujorka

Donald Tramp. AP

Z. K.

24.2.2024

U slučaju protiv bivšeg predsjednika SAD Donalda Trampa (Trumpa) Sud u Njujorku nedavno je donio presudu, a u petak je i službeno postala poznata kazna koju će Tramp morati platiti zbog slučaja finansijskih malverzacija. Iako je presuda uključivala 354 miliona dolara kazne, Tramp će morati platiti dodatnih 100 miliona dolara kamata.

Dvije opcije

U ovom slučaju, Tramp ima dvije opcije da ispuni zahtjeve države, a to su da iznos plati u cijelosti ili da osigura 35 miliona dolara obveznica za svoju imovinu, što može uključivati njegov toranj na Petoj aveniji u Njujorku, određeni broj golf terena ili njegovo imanje Mar-a-Lago.

Zvanična potvrda kazne izazvala je novu raspravu između Trampa i glavne državne tužiteljice Njujorka Letit Džejms (Letitie James).

- Ako nema sredstava da isplati presudu, tražit ćemo mehanizme za izvršene presude na sudu i tražit ćemo od sudija da zaplijeni njegovu imovinu - poručila je Džejms.

Cilj nije uspješan

Trampova advokatica odbacila je ovakve navode tužilaštva te je rekla kako prijetnje neće uplašiti Trampa.

- Reći ću vam, taj cilj neće biti uspješan i to je poruka koju mogu poslati svima koji ovo slušaju. Nećete uspjeti - zaključila je Trampova advokatica.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.