LIČNOST DANA

Ćavi Ernandez: Kralj izgubljenih stvari

Sezonu potrošio na konstantno žaljenje umjesto na pobjeđivanje

Ćavi: Odlazi iz kluba. AP

23.4.2024

Barcelona je izgubila još jedan derbi u ovoj sezoni i tako zacementirala jednu činjenicu - ova sezona proći će bez trofeja. Krivac za sve je očigledan, a riječ je o Ćaviju Ernandezu (Xavi Hernandez), koji je sredinom sezone objavio da će napustiti klub.

Trener katalonskog velikana je ovu sezonu umjesto na pobjeđivanje potrošio na konstantno žaljenje. Legendarni fudbaler, a sada trener je ispustio prednost protiv PSG-a u četvrtfinalu Lige prvaka, iako je Barcelona povela i u revanšu. Međutim, crveni karton Arauha (Araujo) ih je koštao i na kraju su ispali. Poslije tog meča Ćavi je rondao kako je sudija napravio veliku grešku.

Nekoliko dana kasnije uslijedila je prilika za spas sezone na Santiago Bernabeuu, ali, kao što su navijači Barcelone već navikli, Katalonci su i to propustili. Dva puta je Barsa vodila, da bi na kraju golom Džuda Belingema (Jude Bellinghem) Real Madrid odnio pobjedu. Španac se poslije utakmice ponovo žalio zbog jedne sporne situacije, a meta su mu bile sudije.

Na kraju, Ćavi će, umjesto s priređenim špalirom na kraju sezone, iz kluba otići podvijenog repa i zapamćen kao luzer koji puno ronda, a ne kao čovjek koji je pomogao donijeti trofej La Lige Barceloni. Svaka je zlatna koja ostane iza zuba. Ne vjerujete? Pa pitajte onda Ćavija...

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.