TUZLA

U punoj sali BKC-a izvedena Poema o bosanskom bijelom šehidu

Poemi su prisustvovali članovi porodica šehida, pripadnici Armije Republike Bosne i Hercegovine, muftija Fazlović, ef. Hadžić, ministri, imami...

Poema privukla veliki broj posjetitelja - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+5
E. Ć.

11.4.2024

U Bosanskom kulturnom centru u Tuzli večeras je u organizaciji Udruženja ilmije Islamske zajednice u BiH u Muftijstva tuzlanskog izvedena Poema o bosanskom bijelom šehidu.

U punoj velikoj sali BKC-a Poemi su prisustvovali članovi porodica šehida, pripadnici Armije Republike Bosne i Hercegovine, muftija tuzlanski dr. Vahid-ef. Fazlović, predsjednik Udruženja ilmijje Nesib-ef. Hadžić, ministri u Vladi Tuzlanskog kantona, glavni imami i predsjednici medžlisa i brojni gosti.

Muftija Fazlović zahvalio je Udruženju ilmijje Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini na prilici da na Dan šehida, u Tuzli, prvi put nakon premijere u Sarajevu, "možemo prisustvovati izvedbi Poeme o bosanskom bijelom šehidu".

- Veliki je doprinos Udruženja ilmijje što se i Poemom o bijelom šehidu, o šehidu sa ahmedijom, iskazalo poštovanje i priznanje, u ime cijelog našeg naroda, imamima šehidima, ali i svim našim šehidima. 

Jer bosanska ulema je zajedno sa svojim džematlijama stala u najčasniji saf odbrane dini-islama, zemlje i domovine, časti i slobode. Samo u zaštićenoj zoni Srebrenica svoje živote je položilo dvadeset i sedam imama šehida - istakao je muftija Fazlović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.