PREDSJEDNIK SRBIJE

Vučić razgovarao s mještanima o planu kompanije "Rio Tinto": Želimo riješiti probleme

Vučić je podsjetio da je pozvao i one koji su uvijek bili najglasniji u protestu da dođu na ovaj razgovor, a da je njihov izbor hoće li

Vučić: Odgovarao mještanima na pitanja. Printscreen

A. Č. / Srna

4.12.2021

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas u Gornjim Nedeljicama kod Loznice da neće, kada je riječ o problemu "Rio Tinta", odgovarati bilo kome, kao što se i ne plaši bilo koga, već da je došao da priča sa mještanima o problemima i da vide da li mogu da se riješe.

Vučić je podsjetio da je pozvao i one koji su uvijek bili najglasniji u protestu da dođu na ovaj razgovor, a da je njihov izbor hoće li.

- Nisam došao da držim bilo kakve govore. Ovdje sam da odgovaram na pitanja. Želio sam da održim ova razgovor u školi u Draginjcu, ali mi je rečeno da je bolje u crkvenom domu. Hoću da razgovaramo, da analiziramo svaki problem i pokušamo da dođemo bar do nekih rešenja - ponovio je on.


Pronaći odgovore

Vučić je u obraćanju ispred porte crkve rekao da mu je drago što vidi ljude iz 12 sela i poručio da želi da čuje svaku njihovu primjedbu i brigu.

- Za neku ćemo pronaći odgovor, za neku ne. Važno je da razgovaramo i pokušamo da rešavamo. Čim vas je toliko došlo vidim kolika je zabrinutost - naglasio je predsjednik Srbije.

Vučić je dodao da nije došao "da se politički preganja sa bilo kim".

- Vi ste me birali da budem predsjednik i moj posao je da vas čujem, slušam i odgovorim na sva pitanja - ponovio je Vučić, piše Tanjug.


Moj posao je da budem ovdje zbog vas

On je ukazao da je doveo svoje ljude koji imaju sve podatke da sve zapišu, te zamolio zbog prostora da uđu u grupama u crkvenu salu.

Vučić je istakao da je uvjeren da će se pitanja odnositi, prije svega na rudnik, ali je spreman i da odgovara na pitanja vezano za puteve, od Strpnice, Zlatine, kao i o pitanji gasa, i mnogim drugim.

- Moj posao je da budem ovdje zbog vas. Hvala što ste došli, zajednički ćemo sigurno bar dio problema rešiti - zaključio je Vučić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.