ZAGREB

Gotova operacija dječaka kojeg je pas ugrizao za lice: "Ožiljci nikad neće nestati"

Dječak će nekoliko dana biti u bolnici, primit će antibiotike, bit će tu njega rane

Doktorica Koraljka Hat. RTL

H. J. I.

5.9.2023

Petogodišnjaka je danas u Zagrebu ugrizao komšijin pas. Roditelji su potvrdili da su se životinja i dječak i ranije igrali te da nije bilo problema. Nakon napada Dumovec je odvezao psa, a dječaka su operirali u KB-u Dubrava. Koraljka Hat, maksilofacijalni hirurg u KB-u Dubrava, potvrdila je da je operacija dobro prošla.

Povreda mekog tkiva

- Radilo se o povredi gornje usne i desne strane obraza, čisto povreda mekog tkiva. To smo rekonstruirali najbolje što smo mogli. Postoji mali defekt tkiva, nije savršeno, ali bit će u redu. Operacija je trajala sat vremena, nešto više od očekivanog. Tek kad smo uspavali dijete mogli smo adekvatno pogledati dijete, malo više nego smo ga gledali dok je bio budan - rekla je hirurginja.

Otkrila je da su tokom operacije koristili metode plastične hirurgije, da su lokalno premjestili dio tkiva te da su tako riješili ranu. 

- Dječak će nekoliko dana biti u bolnici, primit će antibiotike, bit će tu njega rane. A u bolnici će biti i zbog prehrane, jer se može hraniti samo tekućom hranom.

Oporavak od nekoliko mjeseci

Nakon vađenja šavova slijedi oporavak od nekoliko mjeseci, gdje će se ožiljci morati tretirati na adekvatan način kako bi ispali što bolje. Sigurno će trebati i korelacija nakon nekoliko mjeseci - otkrila je hirurginja za Danas.

Na pitanje hoće li ožiljci biti vidljivi kasnije odgovara: 

- Ožiljci će sigurno biti vidljivi i nikad neće biti nevidljivi. Dječak će odmah moći govoriti, malo će ga boljeti, a najviše problema imat će s prehranom - rekla je hirurginja.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.