NEOPREZNOST NA CESTAMA

Snimak iz jedne od glavnih beogradskih ulice ledi krv u žilama

Jedan vozač podijelio je svoje iskustvo iz Sarajevske ulice, jedne od glavnih ulica glavnog grada Srbije

Dvije užasne situacije na cesti u Beogradu. Screenshot / Telegraf.rs

N. H.

3.2.2024

Na ulicama Beograda nastao je snimak koji su mnogi uporedili sa video igricom "Grand Theft Auto". 

Jedan vozač podijelio je svoje iskustvo iz Sarajevske ulice, jedne od glavnih ulica glavnog grada Srbije, prenosi Telegraf

- Sarajevska ulica: saobraćaj kao u Indiji, prvo pretrčavanje pješaka van pješačkog bez gledanja na put, a potom na sljedećoj raskrsnici plavi automobil izlijeće iz sporedne ulice na crveno svjetlo - naveo je ističući da su se za vrlo kratko vrijeme desile dvije životno ugrožavajuće situacije.

U komentarima na ovu objavu mnogi korisnici su ironično minimalizovali ovaj događaj, navodeći da je to jedan uobičajeni dan u saobraćaju glavnog grada, te da su primjeri vrlo tipični.

- "Ovakva situacija ako ti se ne desi bar 5, 6 puta na dan u Beogradu, nisi bio u Beogradu", "Normalna situacija za nekog ko vozi svaki dan po Beogradu", "Ma, ovo je lagano poslije podne, nista specijalno. Profi kamikaze su na Novom Beogradu", "Navikni se, tako je već godinama unazad u Sarajevskoj", "Od kad znam za sebe ova ulica je takva, a nisam iz Beograda","GTA igrica u Sarajevskoj" -  stoji u komentarima na snimak.

Snimak od kojeg se ledi krv u žilama pogledajte ovdje

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.