TRAŽI SE DJEVOJČICA

Poznato kako će to učiniti: Policija provjerava kretanje svih koji su bili u blizini nestanka Danke (2)

Dosadašnji rezultati pokazali su na novi pravac u kojem treba da ide istraga

Postavljeni šatori, nastavlja se potraga. Ringier

E. Ć.

27.3.2024

Policija će provjeravati sve koji su bili ili su se kretali u blizini mjesta nestanka djevojčice Danke Ilić (2) kod Bora, u Srbiji.

Danas je obustavljena terenska pretraga za nestalom djevojčicom poslije 27 sati. Nedaleko od kuće gdje je nestala djevojčica postavljeni su šatori. 

Kako reporter "Blica" javlja, ulaz u dvorište je blokiran, a iz daljine se vide šatori koji je postavila policija.

- Dosadašnji rezultati pokazali su na novi pravac u kojem treba da ide istraga. Obustavljena je pretraga terena, ali je intenziviran rad na pronalasku djevojčice i neće se odustati dok dijete ne bude nađeno - rekao je za "Blic" dobro upućen izvor.

Obustavljena terenska pretraga

Podsjetimo, policajci su obustavili dalju pretragu s obzirom na to da svi dosadašnji rezultati ukazuju da se djevojčica ne nalazi na području površine od oko deset kvadratnih kilometara.

Policija nastavlja intenzivan operativan rad u cilju utvrđivanja svih činjenica i okolnosti u vezi sa nestankom djeteta, o čemu će javnost biti blagovremeno obaviještena.

U policijskom saopćenju je objašnjeno zbog čega je obustavljena terenska pretraga. 

Navodi se da su pripadnici MUP nakon 27 sati detaljne pretrage terena u potrazi za dvogodišnjom Dankom Ilić u prigradskom naselju Banjsko polje i Brestovačkoj Banji obustavili dalju pretragu "s obzirom na to da svi dosadašnji rezultati ukazuju da se djevojčica ne nalazi na ovom području površine od oko deset kvadratnih kilometara".

Kako će se nastaviti potraga

"Blic" saznaje da policija sada provjerava privatne živote i kontakte svih članova porodice.

Ponovo se češljaju njihovi iskazi, kao i detalji prijave Dankine majke o nestanku djeteta, odnosno vrijeme kobnog događaja, kuda su se kretale prije nestanka, gdje se majka kretala poslije nastanka.

Treba istaći da činjenica da policija ispituje poteze svih članova porodice, pa i majke i oca koji je bio na poligrafskom ispitivanju, ne znači da su oni za bilo šta krivi.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.