KOMŠINICA OTKRILA DETALJE

Tragedija u komšiluku: Ženu pregazio voz pred očima bolesnog supruga

Hodajući natraške u jednom se trenutku okliznula i pala, a budući da je voz naišao, uslijedio je udar

S mjesta nesreće - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
E. Ć.

25.4.2024

U Kaštelu, u Hrvatskoj, dogodila se teška nesreća u kojoj je poginula jedna žena.

Kako je objavila policija, na prijelazu Kaštel Sućurac–Putaljski put došlo je do naleta teretnog voza na ženu, pri čemu je poginula.

Stanuje u blizini

O događaju je obaviješteno nadležno državno tužilaštvo. Uslijedilo je obavljanje uviđaja, a željeznički promet je bio u prekidu.

Slobodna Dalmacija neslužbeno saznaje da stradala žena stanuje u blizini pružnog prijelaza.

Zajedno sa suprugom koji je vozio automobil kojim su dolazili iz Splita i spuštali se niz Putaljski put stajali su u koloni vozila formiranoj zbog spuštene zaštitne rampe, u očekivanju prolaska voza.

Vraćali se iz bolnice

Jedna od komšinica je rekla da je žena po svemu sudeći izašla iz automobila, ispred kojega su bila još tri, kako bi pogledala hoće li voz skoro naići pa da pokušaju skrenuti u svoju ulicu sa sjeverne strane pruge da bi što prije stigli kući.

Hodajući natraške u jednom se trenutku okliznula i pala, a budući da je voz naišao, uslijedio je udar od kojega je zadobila teške tjelesne povrede i na mjestu preminula.

Građani su rekli da suprug ima zdravstvenih problema i da se nesreća, prema njihovom saznanju, dogodila dok su se vraćali iz Splita, iz bolnice.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.