KORISNO

Uređenje akvarija regulira krvni pritisak, vrtlarenje opušta

Odmak od problema omogućava vam i da ih sagledate na novi način

Iako nekima izgleda dosadno, pletenje smiruje. Ilustracija

Avaz.ba

30.5.2020

Izaberite hobi koji najbolje odgovora vašim interesima i posvetite mu svoje vrijeme, bez obzira na to koliko vam je dnevni raspored natrpan. To je najbolji način da se riješite stresa i napetosti jer će u to vrijeme vaše misli biti usredotočene na nešto što volite. Odmak od problema omogućava vam i da ih sagledate na novi način. 


Pogledajte svijet kroz objektiv fotoaparata

Vrtlarenje - Volite li biljke i zelenilo, boravak na suncu i svježem zraku, vrtlarenje je idealan izbor za vas. Uređenje vlastitog vrta i briga za biljke opustiti će vas, ali i razgibati. Povrće iz vlastito vrta razveselit će cijelu porodicu.

Fotografija - Pogledajte svijet kroz objektiv fotoaparata i zapazit ćete sitnice koje prije niste vidjeli – pogled na neke stvari možete drukčije doživjeti. Fotografirajte prirodu, ljude, događaje. Nije važna vrhunska fotografija, nego vaš užitak.

Pletenje - Iako nekima izgleda dosadno, pletenje smiruje i pomaže u oslobađanju od negativnih misli. Ali isto tako potiče kreativnost pa rezultat može biti prekrasan dar za neku dragu osobu ili za sebe lično.

Vrtlarenje je idealan izbor za vas. Ilustracija

Novi akvarij - Uređenjem vlastitog akvarija možete izraziti kreativnost. Užitak promatranja akvarijskih ribica smanjuje stres, ali i krvni pritisak.

Puzzle - Slaganje različitih komadića u jednu sliku zaokuplja misli i skreće ih s uzroka stresa. Isto tako, slažući sliku, razvijate i jačate mozak. Rezultat su svježije i jače misli koje će pomoći da problem sagledate s vedrije strane.

Sviranje - Većinu ljudi opušta slušanje glazbe, ali stvaranje vlastitih nota još će vas više opustiti jer zaokuplja svu pažnju i postaje kreativni ispušni ventil. Izaberite instrument koji volite i krenite s učenjem, bez obzira na talent.

Otkrijte umjetnički dio sebe

Slikanje - Okušajte se u crtanju ili slikanju i otkrijte umjetnički dio sebe bez obzira na to želite li se samo opustiti ili izraziti osjećaje. Tehnike i način slikanja neka budu samo vaš izbor. Slike koje će nastati vašim rukama možete zadržati, ali i darovati nekome. Najvažnije je da misli oslobodite od svakodnevnih problema.

Pisanje - Misli i osjećaje napišite na papir i odmah ćete se osjećati bolje, a ako su puni tuge ili bijesa, možete ih i zapaliti. Osim toga, možete otvoriti blog te podijeliti razmišljanja s drugim ljudima.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.