BORBA S BOLEŠĆU

Dijagnosticiran joj rak želuca: Influenserica javno podijelila prve simptome koje je uočila

Videu vrlo brzo postao viralan i trenutno ima 8,6 miliona pregleda

Ljekari govorili kako je sve uredu i da su njeni simptomi samo posljedica stresa. TikTok

E. Ag.

11.8.2023

Od raka želuca sve češće obolijevaju mlađe osobe, tvrde ljekari, te to više nije bolest koja pogađa ljude starije životne dobi.

S ovom opakom bolešću bori se i influenserica Lis (Lys), koja je na svom TikTok profilu objavila video u kojem je ispričala s kojim se simptomima prvobitno suočila.

Osjećala se iscrpljeno

Kako je objasnila u videu koji je vrlo brzo postao viralan i trenutno ima čak 8,6 miliona pregleda, svoje iskustvo dijeli kako bi upozorila ljude na neobične simptome koji su je na kraju doveli do dijagnoze raka želuca, prenosi Index.hr.

-  Prvi simptom koji sam imala bio je umor. Sve sam se vrijeme osjećala iscrpljeno, što za mene nije normalno jer sam dotad uvijek imala mnogo energije. Međutim, počela sam osjećati toliki umor da sam odlazila na spavanje čim bih se vratila s posla.

@lys_beee Part 1/3 of my cancer symptoms. Skip to 1:00 if you dont need the disclaimer 😂 #cancer #fcancer #gastriccancer #symptoms ♬ original sound - Lys B

Prolazi kroz hemoterapiju

Osim umora, drugi simptom bili su mi ubrzani otkucaji srca, što sam zapravo vidjela na svom pametnom satu - otkrila je Lis, kojoj je sve to bilo čudno pa je otišla ljekaru.

Iako su joj na početku čak i ljekari govorili kako je sve uredu i da su njeni simptomi samo posljedica stresa, kasnije se ispostavilo da influenserica boluje od raka želuca. Trenutno prolazi kroz hemoterapiju, a svoj napredak redovno dijeli sa svojim pratiocima.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.