ODLIČAN TRIK

Migrena nestaje za nekoliko minuta: Ljekar potvrdio da viralni "lijek" zaista pomaže

Dr. Kunar Sud je pogledao video i potvrdio da trik zaista može učiniti čuda

Ljekar je objasnio da potapanje stopala u toplu vodu može pomoći u ublažavanju migrene bez ikakvih neželjenih efekata. TikTok

E. Ag.

26.9.2023

Nakon što je tiktokerica Andrea Eder objavila video u kojem tvrdi da je izliječila migrenu za samo četiri minute, njen trik postao je viralan. Andrea je samo umočila stopala u vrelu vodu i, kako kaže, nakon nekoliko minuta oslobodila se jakog, pulsirajućeg bola.

- Nisam mogla da gledam prije četiri minute. Zahvalna sam ljudima koji su ovo podijelili jer su mi spasili život - dodala je ona u snimku, prenosi Index.hr.

Dr. Kunar Sud (Sood) je pogledao video i potvrdio da trik zaista može učiniti čuda. On je objasnio da potapanje stopala u toplu vodu može pomoći u ublažavanju migrene bez ikakvih neželjenih efekata koje lijekovi mogu imati.

- Vruća voda pomaže da se prošire krvni sudovi u vašim stopalima, što tjera krv iz vaše glave u stopala. Ovo smanjuje pritisak u vašoj glavi - objasnio je doktor Sud.

I njegov video je postao viralan s više od tri miliona pregleda i komentarima zadovoljnih korisnika koji tvrde da "viralni lijek za migrenu" stvarno funkcioniše.

@doctorsood Have you tried this? #migraine #migrainerelief #migrainetiktok ♬ original sound - DoctorSood, M.D.

- Migrena je nestala za 10-15 minuta bez ikakve nelagodnosti - prokomentarisao je jedan tiktoker.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.