IMAJU SAMO 10 MJESECI

Tata obrijao bradu i stao pred bliznakinje: Zaštitnički gest zbog „nepoznatog čike“ raznježio ljude

Promjena imidža rijetko prolazi bez burne reakcije mališana

Djevojčice nisu mogle da ga prepoznaju. YouTube

E. Ag.

11.12.2023

Kad mama promijeni frizuru ili boju kose, to za njenu djecu može da bude iznenađenje, ali ne i šok. Ali, kad tata odluči da promijeni imidž i otarasi se brade ili obrije kosu, takva promjena imidža rijetko prolazi bez burne reakcije mališana.

Potpuno novi imidž

Tome u prilog govori i snimak koji je za kratko vrijeme postao viralan na društvenim mrežama. Džonatan Normojl dugo je nosio bradu, pa je odlučio je da ode do salona i otarasi se ne samo brade već i kose. Osvježen i s potpuno novim imidžom, vratio se kući i ušao u sobu kod svojih desetomjesečnih bliznakinja Lidije i Hedli. Ali, kad su ga ugledale, djevojčice nisu mogle da ga prepoznaju.

Tata im se obratio i pitao ih šta rade, računajući na to da će djevojčice prepoznati njegovu boju glasa i shvatiti da je on njihov otac. Ali, to se nije dogodilo. Malene su sjedile kao da su lijepkom pričvršćene za kauč, a Lidija je u jednom trenutku, očigledno uplašena zbog novonastale situacije, briznula u plač. Brižni otac pokušao je da je utješi i umiri, ali Lidija nije prestajala da plače, uznemirena zbog „neznanca“ koji je došao kod nje i sestre u sobu. Kad je Džonatan ispružio ruke ka Lidiji u namjeri da je uzme, Hedli je osjetila njen strah i zaštitnički prebacila desnu ruku preko Lidijinog tijela da bi je sačuvala od „nepoznatog čike“.

Njihova mama Alison snimala je ovaj nesvakidašnji susret kćerki s tatom kojeg malene nisu uspjele da prepoznaju. Ali, kako je otkrila, već nekoliko trenutaka pošto je isljučila kameru djevojčice su shvatile da je „nepoznati čika“ zapravo njihov voljeni tata, samo bez brade i kose. Tata je obje djevojčice uzeo u naručje, a one su pažljivo slušale njegov glas i dodatno prepoznale oca po dodiru.

Izazvale oduševljenje

- U početku su bile samo zbunjene – objasnio je Džonatan.

Mama bliznakinja dodala je da su djevojčice i danas, dvije godine otkako je snimak nastao, povezane na poseban način.

- Uvijek se smiju jedna drugoj. Kad je jedna od njih uznemirena, druga izgleda zabrinuto i trudi se da joj pomogne da se smiri – otkriva Alison.

Mnogi koji su pogledali ovaj snimak s oduševljenjem su komentarisali reakciju malene Hedli koja je probala da zaštiti sestricu.

- „Ovo je toliko slatko, oduševljena sam“, „Gest rukom je neprocjenjiv“, bili su samo neki od komentara ispod snimka.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.