OBRATITE PAŽNJU

Čovjek odveo psa veterinaru zbog čudnog ponašanja i šokirao se kad je čuo razlog tome

Video zapis nasmijao mnoge

Francuski buldog. TikTok

Dž. R.

30.3.2024

U viralnom video snimku na TikTok-u, francuski buldog djeluje bolesno i teško hoda, pa je njegov zabrinuti vlasnik odlučio da ga odvede kod veterinara na pregled.

U nizu natpisa koje je postavio na urnebesnom video snimku, vlasnik je objasnio razlog čudnog ponašanja svog psa, prenosi Newsweek.

Šokantan razlog

- Vaš pas se ponaša čudno i stalno pada. Hitno ga odvedete veterinaru samo da biste saznali da je opušak kojeg je pojeo na cesti zapravo krivac za to - opis je objave.

Ono što je najzanimljivije, nije bio opušak cigarete u pitanju, nego je pas pojeo marihuanu. 

Američko društvo za prevenciju okrutnosti prema životinjama i Centar za kontrolu trovanja životinja otkrilo je da su u 2019. pozivi vlasnika zbog kućnih ljubimaca koji su jeli marihuanu porasli za 765 posto u odnosu na proteklih 10 godina.

Gutanje marihuane

U članku objavljenom na Better Vet, onlajn veterinarskoj klinici i platformi za njegu kućnih ljubimaca, veterinar Džošua Montgomeri (Joshua Montgomery) napisao je da je slučajno gutanje marihuane kod pasa rijetko fatalno, ali je štetnije za životinje nego za ljude.

Najčešći simptomi trovanja kanabisom kod pasa su: prekomjerno slinjenje, proširene zjenice, letargija, osjetljivost na glasne zvuke, uzbuđenje ili uznemirenost, nekoordinacija ili gubitak ravnoteže, povraćanje, urinarna inkontinencija, niska tjelesna temperatura, snižen krvni pritisak, drhtavica i napadi.

Snimak pogledajte ovdje:


@sulleybear2 $215 later #fyp ♬ the cat from ipanema - j1gggs
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.