VIRALNA PRIČA

Amerikanka putuje na posao avionom jer joj je jeftinije od najma stana

Budi se oko četiri ujutro, a nakon nekoliko savjeta tiktokera shvatila je da joj je praktičnije našminkati se u avionu

Tiktokerica Sofija Selentano. Printscreen/TikTok

E. Ag.

4.7.2023

Tiktokerica Sofija Selentano (Sophia Celentano) objavila je video u kojem je ispričala kako putuje na posao avionom jer joj je to jeftinije nego plaćanje najma stana, piše Business Insider.

Sofija je objasnila kako jednom sedmično putuje četiri i po sata avionom iz Južne Karoline u Nju Džerzi na posao na kojem odrađuje ljetnu praksu u trajanju od 10 sedmica.

Naime, od nje se traži da jednom sedmično posao odrađuje u uredu, a Sofija na najčešće pitanje znatiželjnika odgovara kako joj je putovanje avionom zaista isplativije od opcije najma stana u Nju Džerziju te da na ovaj način uspijeva uštedjeti značajnu svotu novca.

- Nije mi djelovalo isplativo da unajmim skupocjeni stan u blizini ureda ako ondje moram biti samo osam sati u sedmici - ispričala je.

Letove plaća svojim novcem

Tiktokerica je ispričala kako izgleda dan kada putuje na posao avionom. Budi se oko četiri ujutro, a nakon nekoliko savjeta tiktokera shvatila je da joj je praktičnije našminkati se u avionu kako bi dobila još nekoliko dodatnih minuta sna.

- Vožnja do ureda traje oko 45 minuta, tako da sam stigla u 9 sati ujutro - objasnila je i u komentarima otkrila kako letove plaća svojom plaćom.

- Moje stažiranje je plaćeno i ovo putovanje na posao bila je moja odluka pa plaćam letove svojom plaćom, baš kao što bih plaću koristila za plaćanje stanarine. 

@sophiacelentano48 I spoke too soon y’all my flight home was cancelled tonight EWR is a MESS rn💀posting this en route to LGA bc we had to book another flight lol #fyp #foryou #summerinternship #supercommuter #marketingintern #summerintern ♬ Walking On a Dream - Empire of the Sun

Video pregledan 1,4 miliona puta

Njen video pregledan je 1,4 miliona puta i prikupio je gotovo 130 hiljada lajkova, a tiktokeri su je u komentarima zasuli pitanjima.

- Letiš li natrag isti dan? Šta se događa ako je let otkazan ili ako kasni? Zašto jednostavno ne unajmiš stan - upitao ju je jedan tiktoker.

- Suludo mi je kako je ovo jeftinije od najma stana - komentirao je treći, a četvrti dodao: "Bio bih tako iscrpljen na tvom mjestu."

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.