RECEPTI

Lazanje od palačinki

Vegetarijanci piletinu mogu zamijeniti gljivama

Ukusno i fino. Printscreen

M. Z.

9.4.2023

Mekane palačinke, slojevi špinata, ricotte, umaka od rajčice i piletine čine ove lazanje odličnim obrokom. Vegetarijanci piletinu mogu zamijeniti gljivama.

Sastojci

Palačinke

100 g oštrog brašna

100 g glatkog brašna

2 jaja

380 ml mlijeka

So

Biber, po ukusu

Napomena: Ukoliko imate palačinke od dana prije, iskoristite ih za pripremu ovog jela. Umaci i pečenje će ih ponovo omekšati.

Sloj špinata

380 gricotte

300 g špinata, odmrznutog i ocijeđenog od vode

100 g parmezana, sitno naribanog

1 jaje

So

Biber

Napomena: Po želji ricotta sir zamijenite svježim ili krem sirom.

Sloj rajčice

300 ml rajčice passate ili umaka od rajčice

330 g polumasne mozzarelle, naribane

Napomena: Mozzarella sir zamijenite goudom, edamerom ili tilzitom.

Piletina

300 g piletine, očišćene od kosti i kože

Začini po želji

Brašno

Napomena: Iskoristite ostatke kuhane ili pečene piletine.

Priprema

Palačinke

Umutite smjesu

Zagrijte rernu na 160°C. U veliku zdjelu dodajte brašno i u sredini napravite udubinu. Dodajte jaja, so i biber. Lagano umutite da se sjedini i polako dodajte mlijeko dok ne dobijete glatko tijesto bez grudica.

Pecite palačinke

Pecite palačinke jednu po jednu (trebalo bi ih ispasti oko 10) i ostavite da se ohlade.

Sloj špinata

Pripremite nadjev od špinata

U posebnoj posudi pomiješajte sve sastojke i ostavite sa strane.

Sloj rajčice

Pripremite nadjev od rajčice

U posebnoj posudi pomiješajte sve sastojke i ostavite sa strane.

Ispecite piletinu

Piletinu narežite na sitne kockice, začinite, uvaljajte u brašno i popržite dok se ne poprimi zlatnu boju.

Složite lazanje

Postavite 1 palačinku na dno kalupa za tortu. Upotrijebite 1 veliku kašiku mješavine špinata i ravnomjerno rasporedite po palačinki. Nastavite tako sve dok ne dođete do treće palačinke te premažite trećinom umaka od rajčice, dodajte piletinu i pospite mozzarellom. Nastavite mazati tako da svaku treću palačinku mažete umakom od rajčice i sirom. Na posljednju palačinku namažite obilnu količinu umaka od rajčice i pospite mozzarellom. Pecite 30 minuta. Izvadite iz rerne i odmah poslužite.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.