ZA CIJELU PORODICU

Brzi uštipci: Uvijek dobrodošli na trpezi

Mirisni i mekani

Brzi uštipci. Facebook

E. Ag.

17.3.2024


Potrebno je: 1 jaje, 1 čaša jogurta, 14 ravnih kašika brašna, malo soli, malo šećera, 1/2 kesice praška za pecivo, po potrebi ulje za prženje

Priprema: Viljuškom umutiti jaje pa dodati jogurt, šećer i so, a na kraju umiješati brašno s praškom za pecivo. Dobro ujednačiti, masa treba da je žitka.

U šerpicu sipati ulje dva prsta debljine i zagrijati ga.

Ulje treba da je dobro zagrijano pa u njega umočiti kašiku kojom ćemo vaditi uštipke.

Zahvatiti kašikom masu pa spuštati je u zagrijano ulje. Pržiti uštipke da s obje strane budu rumeni, što bude brzo. Vaditi ih i spuštati u sud obložen papirnim ubrusima.

Ispržene uštipke malo prohladiti pa služiti uz jogurt ili kiselo mlijeko, kao i uz džem i prah šećer.

Može se tijesto ostaviti da stoji 10-15 minuta pa pržiti uštipke.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.