NEKADAŠNJI TWITTER

Ilon Mask ponovo unapređuje svoju platformu: X uvodi audio i video pozive

Kako bi mogli koristiti audio i video pozive, korisnici će ih prvo morati omogućiti u postavkama aplikacije

Ilon Mask najavio novine. AP

E. Ag.

27.10.2023

Platforma X uvela je mogućnost upućivanja audio i video poziva. Uvođenje nove opcije vlasnik X-a Ilon Mask (Elon Musk) nazvao je "ranom verzijom video i audio poziva", nagovještavajući da bi to moglo biti poboljšanje s vremenom.

Na platformi X (ranije poznatoj kao Twitter) veći broj korisnika danas je nakon otvaranja X aplikacije dobio pop-up obavijest o novim mogućnostima. Sama platforma X također je nagovijestila skoro uvođenje audio i video poziva, ali nije službeno predstavila nove opcije putem svog X računa ili saopćenja za javnost.

Kako bi mogli koristiti audio i video pozive, korisnici će ih prvo morati omogućiti u postavkama aplikacije. Ako još nisu dodali "prekidač" za uključivanje u svojim postavkama ,neće moći upućivati niti primati pozive.

Korisnici će, također, moći kontrolirati ko ih može zvati. Moći će birati između provjerenih korisnika, osoba koje prate kao i onih kontakata koje imaju u svom imeniku. Međutim, velika je vjerovatnost da, ako ste samo "obični korisnik" koji ne plaća pretplatu i samo "visi" na X-u, nećete moći nikoga nazvati, osim ako ih ne pratite ili ste u njihovom imeniku, piše Smartlife.

Još nije poznato je li ova opcija stigla do svih ili kada će stići. Također nije jasno hoće li korisnici koji ne plaćaju Premium pretplatu moći pristupiti audio i video pozivima ili su oni rezervirani samo za one koji plaćaju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.