NOVE NADE

Muzički dvojac Ema Burnazović i Irnes Divjan spremaju prvi album

Na nama je da radimo, sve drugo će se posložiti

Između nas postoji neraskidiva veza. Ema&Irnes

Piše: A. Z.

11.1.2021

Muzički dvojac Ema Burnazović i Irnes Divjan iz Sarajeva nedavno su objavili pjesmu “U ovoj noći“, koja je namijenjena za ove tmurne dane koji su nas snašli tokom pandemije koronavirusa. Uveliko pripremaju i svoj prvi album i nadaju se da će im se trud isplatiti.

Svoje mjesto

- Htjeli smo napraviti nešto malo drugačije nego inače. Pjesma je veselog karaktera, a to nam je bio cilj jer su ljudi, očigledno, umorni od svih ružnih vijesti i tužnih tema. Svakodnevno provodimo vrijeme u našem studiju, odakle dolazi sva naša muzika, okrenuli smo pandemiju u svoju korist. U kreativnom procesu se ne ograničavamo vremenom, svaka pjesma nastaje i živi za sebe, radimo na njoj dok ne postanemo sigurni da je to jedna cjelina kojom smo mi zadovoljni – otkrili su.

Upoznali su se u sarajevskoj školi gitare „Pink Panter“. 

- Kroz nekoliko godina druženja odlučili smo stečena znanja i iskustva pretočiti u autorsko djelo. Muzika je sada, kao dio naše svakodnevice, postala neraskidiva veza između nas. Jedno drugom smo najveća podrška – priznaju. 

Vjeruju da svako ima svoje mjesto u svijetu estrade.

- Uvjereni smo da će naš rad pronaći put do srca ljudi. Na nama je da radimo, da se neprekidno trudimo, sve će se posložiti – kažu mladi muzičari



Muzikom usrećujemo ljude. Ema&Irnes

Neraskidive veze

Otkrili su nam i gdje crpe inspiraciju i kako nastaju njihove pjesme. Od teksta uglavnom kreće neki novi projekt. Ema dođe s nekom idejom ili gotovim tekstom, a onda Irnes radi na ideji za muziku.

- Nakon što postavimo kostur pjesme, zajedno radimo na detaljima dok god ne budemo zadovoljni kako ona zvuči – izjavili su.

Smatraju da muzika spaja ljude, potiče emocije i stvara neraskidive veze.

- Ona i postoji da bi zbližila i usrećila ljude, tako je i među muzičarima. Uvijek smo raspoloženi za suradnju s kolegama. Cijenimo ljude koji su istrajni u onome što rade i one koji ne odstupaju od sebe i svojih uvjerenja bez obzira na trendove, ako bude prilike, bit će nam čast – zaključili su.

Razumijemo se

- Dobro se razumijemo i slažemo, znamo šta želimo, zato i radimo zajedno. Iako smo tek na početku, možemo reći da nam, za sada, to odlično ide. U budućnosti se svašta može desiti kao i u svakom poslu, ali ne razmišljamo o tome – iskreni su.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.