BIVŠI FILMSKI MOGUL

Iz zatvora je prebačen u bolnicu: Ovo je lista zdravstvenih problema s kojima se bori Harvi Vajnstin

Nije tretiran dobro. Odbili su da mu daju čak i gutljaj vode, nema hrane, nema pauze za toalet

Harvi Vajnstin. AP

E. Ć.

28.4.2024

Advokat Harvija Vajnstina (Harvey Weinstein) izjavio je da je nekadašnji filmski mogul hospitalizovan radi niza testova poslije povratka u Njork nakon odluke apelacionog suda koja je poništila njegovu osuđujuću presudu za silovanje iz 2020. godine, prenosi NBC News.

Advokat Artur Aidala rekao je da je Vajnstin prebačen u Bolnicu Belvju u Menhetnu nakon što je stigao u gradsku zatvorsku jedinicu u petak.

Frenk Dvajer, portparol Odjeljenja za zatvore Njujorka, rekao je samo da Vajnstin ostaje u pritvoru u Belvjuu.

Namjeravaju mu ponovo suditi

Tomas Mejli, portparol Odjeljenja za zatvore i nadzor zajednice, rekao je da je Vajnstin prebačen gradu u skladu s odlukom apelacionog suda. Vajnstin je bio smješten u zatvoru Mohok, oko 160 kilometara sjeverozapadno od Albanija.

Tužioci su rekli da namjeravaju da mu ponovo sude zbog optužbi da je prisilno izvršio oralni seks nad TV i filmskim producentom i asistentkinjom 2006. i silovao jednu ženu 2013. godine.

Vajnstin je ostao u pritvoru nakon odluke apelacionog suda jer je bio osuđen u Los Anđelesu 2022. na 16 godina zatvora za još jedno silovanje.

Već neko vrijeme Vajnstin boluje od različitih oboljenja, uključujući srčane, dijabetes, apneju u snu i očne.

Fizičke bolesti

Aidala je rekao da je razgovarao sa Vajnstinom u petak popodne nakon što je bio u tranzitu u Njujorku iz zatvora u unutrašnjosti manje od 24 sata nakon odluke apelacionog suda, koja je objavljena u četvrtak ujutro.

Rekao je da su bolesti njegovog klijenta fizičke, dodajući da je mentalno "oštar kao britva. Noge su mu čvrsto na zemlji."

Advokat je rekao da obično državne zatvorske službe trebaju sedmicu ili dvije da organizuju prevoz zatvorenika.

- Nije tretiran dobro. Odbili su da mu daju čak i gutljaj vode, nema hrane, nema pauze za toalet. On je 72-godišnji bolešljivi čovjek - rekao je.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.