SARAJEVO

Ispunimo novogodišnje želje djeci BiH

Za manje od pet dana na platformi http://www.zadjecubih.online ispunjeno je više od 600 novogodišnjih želja mališana iz Kulen-Vakufa, Sarajeva, Mostara, Tuzle, Zvornika, Srebrenice, Doboja, Turije, Pazarića

Ispunimo djeci njihove želje. Arhiv

Avaz.ba

24.12.2018

Inspirirani idejom koju u susjednoj Hrvatskoj od 2011. godine realizira portal Index.hr, kao i Facebook akcijom "Čarolija darivanja BiH", nekoliko prijateljica Alida Vračić, Lejla Čaušević, Lejla Turčilo i Lejla Ramić Mesihović okupilo se u pokušaju da se i u BiH napravi online platforma putem koje svako može ispuniti novogodišnju želju nekom djetetu iz neke od ustanova za brigu o djeci bez roditeljskog staranja širom Bosne i Hercegovine.

Za manje od pet dana na platformi http://www.zadjecubih.online ispunjeno je više od 600 novogodišnjih želja mališana iz Kulen-Vakufa, Sarajeva, Mostara, Tuzle, Zvornika, Srebrenice, Doboja, Turije, Pazarića.

Kako se uključiti? Jednostavno. Lista želja je svima dostupna, a svi koji žele ispuniti neku, trebaju otvoriti link:

http://www.zadjecubih.online

Zatim potražiti na listi neku od ustanova i ispuniti želju jednom djetetu (ili više njih) na način da označe neke poklone, kupe ih i pošalju ili dostave na adrese domova, odnosno udruženja.

Za bilo kakva pitanja, možete nam se javiti na email: [email protected].

Ispunimo djeci BIH sve želje, donesite osmijeh nekome na lice!

Sretni praznici!


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.