"AVAZ" SAZNAJE

Sud BiH odbio žalbe Tužilaštva u predmetu "Crna kravata 2": Memija ostaje na slobodi

Tužilaštvo se uopće nije žalilo na odluku o puštanju na slobodu policijskih službenika FUP-a među kojima je i direktor FUP-a Vahidin Mujić

Gordan Memija. Avaz

Miralem  Aščić

30.4.2024

Vanpretresno vijeće Suda BiH odbilo je žalbu Tužilaštva BiH na rješenje Suda da se osumnjičenima u predmetu „Crna kravata 2“ umjesto pritvora odrede mjere zabrane. Tužilaštvo BiH žalilo se na određivanje mjera zabrane za sedam osoba, među kojima je i sarajevski „biznismen“ Gordan Memija.

Oni su, podsjećamo, prošle sedmice pušteni na slobodu uz mjere zabrane. Osim Memije, mjere su za Harisa Behrama, Tarika Zulovića, Mirsada Skopaka, Maka Šemšića, Emira Sarića i Smaila Šikala.

Tužilaštvo je u tražilo da Sud poništi prvostepeno rješenje da im se odredi pritvor, ali je Vanpretresno vijeće to odbilo. 

Tužilaštvo se uopće nije žalilo na odluku o puštanju na slobodu policijskih službenika FUP-a među kojima je i direktor FUP-a Vahidin Mujić.

Podsjetimo, od 23 osobe, koje su uhapšene u akciji "Black Tie 2” (Crna Kravata 2) 22.aprila, troje je završilo u pritvoru, a Sud je odlučio da ne zadrži njih 15, od ukupno 18 za koje je zatražen pritvor.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.